Blog

Mátyás Bittenbinder partner, leeftijd, afkomst en meer

Over het algemeen is de wetenschap niet zo populair als reality tv. Nu lukt het sommige mensen binnen de wereld van de wetenschap alleen toch nog om een sterrenstatus te krijgen. Een van deze mensen is een jonge bioloog die de wereld van de natuur bij de mensen in huis weet te brengen. De naam van Mátyás Antal Bittenbinder wordt steeds bekender in de wereld van biologie, schrijven en televisie. Als een jonge bioloog, schrijver en presentator heeft hij al een indrukwekkend traject afgelegd. Omdat we zien dat niet iedereen bekend is met deze tv persoonlijkheid hebben we besloten om de belangrijkste info in dit artikel voor jou op een rijtje te zetten. Door dit goed door te lezen weet je precies wat Mátyás Antal Bittenbinder zoal doet in het dagelijks leven!

De jeugd en afkomst van Mátyás

We laten je straks meer zien over de weg die deze jonge jongen heeft afgelegd. Maar voor het zover is zullen we eerst even in moeten zoomen op zijn jeugd om hier een goed beeld over te krijgen. Mátyás Antal Bittenbinder is geboren op 3 april 1992 in Nijmegen. Mátyás Bittenbinder’s liefde voor de natuur begon al op jonge leeftijd. Toen hij als zevenjarig jongetje tijdens een vakantie in Hongarije voor het eerst een slang in het wild vond, was hij direct gefascineerd. Deze fascinatie leidde hem naar een pad van onderzoek en ontdekking. Van oorsprong is hij dan ook afkomstig uit Hongarije, iets wat je eigenlijk al wel kunt zien aan zijn naam. Door zijn afkomst heeft hij een ontzettend grote fascinatie voor alles wat in de natuur te vinden is.

Hij studeerde aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit Leiden, waar hij zijn passie voor biologie verder ontwikkelde. Zijn onderzoek richt zich vooral op de effecten van slangengif op het menselijk lichaam. Om deze mysteries te ontrafelen, reisde hij de hele wereld over, waaronder naar de Verenigde Staten, Denemarken en Australië. Door deze reizen leerde hij dat de natuur nog veel specialer is dan dat hij op voorhand dacht. Op dat moment heeft hij dan ook besloten dat hij hier graag zijn baan van zou willen maken, iets wat hem toch wel is gelukt.

Werk en begin van carrière

In 2019 begon Mátyás Bittenbinder een vierjarig promotietraject bij Naturalis Biodiversity Center en de Vrije Universiteit Amsterdam. Hierbij werkt hij samen met een internationale groep wetenschappers die proberen manieren te vinden om het aantal slachtoffers van slangenbeten te verminderen. Een van zijn begeleiders in dit spannende onderzoekstraject is niemand minder dan bioloog en presentator Freek Vonk. Mátyás Bittenbinder is niet alleen een onderzoeker, maar ook een bekend gezicht in de media. Hij heeft zijn expertise gedeeld in populaire praatprogramma’s, zoals die van Eva Jinek en Beau van Erven Dorens. Bij deze shows mag hij zich inmiddels huisbioloog noemen. Bovendien heeft hij een maandelijkse natuurrubriek in het ochtendprogramma van Jeroen van Inkel op NPO Radio 2. Ook de jongere generatie kan van zijn kennis genieten, want hij verschijnt regelmatig in kinderprogramma’s, zoals Het Klokhuis.

Maar hij doet nog veel meer dan dat. Samen met zijn goede vriend Barend schreef hij zelfs een kinderboek over giftige dieren, getiteld ‘GIF in het dierenrijk,’ met een voorwoord geschreven door Freek Vonk. In 2021 kreeg Mátyás Bittenbinder erkenning voor zijn bijdragen aan de wetenschap en de media. Het opinieblad EW Magazine plaatste hem op de lijst ’30-onder-30′, waarin zij dertig jonge talenten benoemden die de toekomst van Nederland zullen beïnvloeden. Als kers op de taart mocht Mátyás zich de nieuwe Huisbioloog van het talkshowprogramma ‘De Vooravond’ noemen. In dit programma deelde hij zijn kennis over bijzondere planten en dieren met het brede publiek. Tot slot gaf hij een college voor de Universiteit van Nederland, dat toepasselijk volledig was gewijd aan het onderwerp ‘GIF’.

Een jonge leeftijd maar groot voorbeeld

Door zijn jonge leeftijd zijn er mensen die denken dat hij geen idee heeft waar hij over praat. Maar niets is minder waar, zijn lange loopbaan sinds zijn tijd als student laat namelijk zien dat hij prima weet hoe hij zich staande moet houden in de wereld van de wetenschap. Juist door zijn jonge geest is hij in staat om de wereld van de biologie weer interessant te maken voor de jongeren. Mede door zijn filmpjes op social media en zijn verschijningen op tv zijn er steeds meer mensen die ook kiezen voor de wereld van de wetenschap. Het is dan ook echt zo dat we Mátyás als een voorbeeld voor de jeugd kunnen zien.

De partner van Mátyás

Wist je dat Mátyás Bittenbinder op dit moment een relatie heeft met een leuke dame? Een tijdje geleden heeft hij een post op Instagram geplaatst waarin – kort gezegd – stond dat hij de liefde had gevonden. Nu weten we alleen niet zo heel veel over zijn geliefde. Op dit moment is dan ook niet bekend of hij een relatie heeft of dat het inmiddels alweer over is. Mátyás Bittenbinder vindt het namelijk erg belangrijk om een bepaalde mate van privacy te waarborgen. Dit is dan ook gelijk de reden dat hij niet zo heel veel meer de buitenwereld deelt buiten zijn werk om. Iets wat we maar al te goed begrijpen als je zo bekend wordt als hij.

Bioloog van hoog niveau

Mátyás Bittenbinder is zonder twijfel een indrukwekkende persoonlijkheid in de wereld van biologie en natuur. Zijn passie voor de natuur, zijn avonturen en zijn bijdragen aan de wetenschap maken hem een inspiratiebron voor jong en oud. We zijn dan ook echt benieuwd naar het verdere verloop van zijn carrière en naar de prachtige verhalen die hij ongetwijfeld nog zal delen. Mocht je nog veel meer te weten willen komen over de levens van bekende mensen van tv dan hebben we goed nieuws voor je. Zoals je wellicht al hebt gezien is hier op de site namelijk nog veel meer te ontdekken. Door ook een kijkje te nemen bij de rest van de blogs weet je echt alles over de BN’ers van dit moment!

Related posts
Blog

Johan Vollenbroek: vermogen, huis, vrouw en meer

Ja, een meneer die zich inzet voor de natuur. Een man die zijn hele leven heeft gewijd aan niet zijn eigen leven,…
BlogHandig & Tips

Een uitleg over de ingewikkelde cast van De droom van de jeugd

Ja, we moeten je wat vertellen. Wat vertellen over de cast van een serie die op de publieke omroep wordt afgespeeld. Het…
BlogHandig & Tips

Gele vlinder betekenis: spiritueel, psychologisch en meer

Tegenwoordig leven we in een wereld waarin we alles wetenschappelijk willen bewijzen. De regenboog is bijvoorbeeld al lang geen wonder meer of…