Blog

Jan Smit: een lange carrière en een groot vermogen

In de lente, de zomer, de herst en de winter
Weet jij me te vinden
Waarheen ik ook ga

Bron: Jan Smit met Cupido (2006)

Ach, wat was het vroeger toch eigenlijk heerlijk om zoveel goede Nederlandse artiesten te hebben. De ene na de andere hit werd uitgebracht en het waren allemaal meezingers. Dat is toch wel degelijk wat anders dan die, tja, zogenoemde hits van nu. Maar goed, idee zo z’n mening. In deze blog gaan we het in elk geval hebben over Jan Smit en dan vooral de verdiensten van Jan Smit. Want, als je zoooooo lang al successen boekt, dan kan je toch niets anders denken dan dat hij echt loaded is?

De lange loopbaan van Jan Smit

Al op zeer jonge leeftijd scoorde hij zijn eerste muzikale hit. Gedurende zijn carrière, welke overigens wel een aantal pauzes heeft gekend, scoorde hij meerdere nummer éé hits. Denk bijvoorbeeld eens aan ‘Als de morgen is gekomen’ of ‘Cupido’, het liedje waarvan een stukje in de inleiding staat beschreven. Maar muziek is niet het enige dat hij deed. Nee, hij heeft ook een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de Nederlandse televisie. Zo presenteerde hij een aantal programma’s, was hij jarenlang commentator voor het Eurovisie Songfestival en zou je hem tegenwoordig nog kunnen kennen van het programma Beste Zangers. Verder zou je de stem ook nog kunnen kennen van de radio, want sinds februari 2024 presenteert hij op de zaterdagmiddag een radioprogramma op SterrenNL.

En, alsof dat nog niet genoeg is, treedt hij ook nog weleens op en organiseert hij grotere shows, waaronder het recente Festival der Liebe. Deze show heeft hij samen met Chantal Janzen opgezet en dat bleek zeer succesvol te zijn. Met andere woorden, Jan Smit zit niet stil en lijkt ook binnenkort nog niet te stoppen met zijn bezigheden.

Een aanzienlijk vermogen

Door de jaren heen heeft Jan Smit een aanzienlijk vermogen opgebouwd. Tenminste, dat is waar we in eerste instantie al gelijk vanuit gaan. Het vermogen van de beste man wordt dan ook op meerdere miljoenen geschat. Alleen al omdat hij heeft geïnvesteerd in vastgoed en op die manier vermogen heeft opgebouwd en verdient, zou het goed gaan. Ook zijn er berichten over Smit die, gedurende zijn voorzitterschap bij FC Volendam, persoonlijk garant heeft komen te staan van 1,2 miljoen euro. Wauw! Wat een bedrag als je dat uit eigen zak kan halen.

Maar goed, we kunnen vaststellen dat Smit een veelzijdige inkomstenbron heeft en slimme investeringen heeft gedaan. Het brengt je uiteindelijk op een vermogen van dus meerdere miljoenen, maar om hoeveel miljoen het echt gaat, inclusief en exclusief vastgoed portefeuille, weten we niet. Wellicht kan je het hem zelf vragen (knipoog). Nou, voor nu zouden we zeggen, zet nog eens een banger van Smit op en maak er een feestje van!

Related posts
Blog

Over Olcay Gulsen en haar vermogen

Je wil er misschien niet aan denken, maar tegenwoordig worden vrouwen nog op heel veel verschillende manieren onderdrukt. Het gebeurt in landen…
Blog

Het gokaanbod groeit, hoe blijf je uit handen van illegale casino’s?

Sinds de legalisering van de online gokmarkt is het gokaanbod in Nederland flink gegroeid. Waar het op 1 oktober 2021 begon met…
Blog

Je huis straalt met nieuw buitenschilderwerk

Wanneer de lente in aantocht is en de zon weer begint te schijnen, krijgen veel mensen de kriebels om hun huis aan…