BlogTech

+ 49 nummers – Alles wat je moet weten over telefoonnummers met +49

Als je wel eens door een buitenlands nummer bent gebeld dan ben je echt niet de enige. Iedere dag zijn er honderden en misschien wel duizenden mensen die een belletje van een +49 nummer krijgen. Wanneer je dit voor het eerst overkomt vraag je je waarschijnlijk af wat voor nummer dit precies is. Is dit iemand die je per ongeluk heeft gebeld? Of is het belangrijk om voorzichtig te zijn wanneer je deze oproep op je lijst met gemiste oproepen ziet staan? Om hier antwoord op te krijgen is het een goed idee om dit artikel even op je gemak door te lezen. We hebben het namelijk makkelijk voor je gemaakt door dé belangrijkste info over het +49 nummer voor jou op een rijtje te zetten!

Een +49 nummer – wat is het precies?

Laten we maar eens beginnen bij het begin. Wat betekent het eigenlijk als je door een +49 nummer wordt gebeld? Wanneer je een telefoonnummer tegenkomt dat begint met +49 of 0049, ontvang je een oproep uit Duitsland. Dit unieke kenmerk, +49, maakt internationale gesprekken mogelijk en geeft aan dat de oproep afkomstig is uit het land van onze oosterburen. Meer betekent het dan ook niet. Deze landcodes zijn namelijk slechts een indicatie voor het land waaruit gebeld wordt. In ons eigen land kennen we de code +31. Deze code laat zien dat iemand uit Nederland heeft gebeld. Bel je zelf naar een Nederlands nummer dan hoef je deze code niet in te vullen maar kan je volstaan met het reguliere 06-nummer.

Samenstelling van een +49 nummer

Een +49 telefoonnummer volgt altijd een specifiek formaat. Het bestaat uit een netnummer gevolgd door het abonneenummer. In Duitsland heeft elke regio een ander netnummer, vergelijkbaar met hoe een telefoonnummer in Amsterdam verschilt van dat in Groningen (voor vaste lijnen). Duitse telefoonnummers bestaan altijd uit 10 cijfers. Wanneer je een +49 nummer vanuit Nederland wilt bellen hoef je eigenlijk niet zoveel spannends te doen. Stel dat het Duitse nummer 0123456789 is dan hoef je alleen maar de 0 weg te halen en 0049 toe te voegen. Je krijgt vervolgens het nummer 0049123456789 wat je kunt bellen om naar Duitsland te bellen.

Lokale oproepen binnen Duitsland  

Als je in Duitsland bent en een ander Duits nummer wilt bellen, hoef je geen 0049 toe te voegen. Gebruik simpelweg het netnummer en het abonneenummer. Dit geldt alleen voor lokale gesprekken binnen Duitsland. Als je per ongeluk vergeet het Nederlandse landnummer toe te voegen wanneer je je eigen nummer in Duitsland belt, beland je mogelijk in een gesprek met een Duits persoon. Dit is overigens in alle landen het geval. Het is namelijk noodzakelijk om je landcode in te toetsen als je zeker wilt weten dat je bij de juiste persoon terecht komt. Wel zo handig als je net dat ene belangrijke belletje wilt plegen natuurlijk!

Tarieven en Kosten

Let op dat bij het bellen naar een +49 nummer internationale beltarieven van toepassing kunnen zijn. De exacte kosten hangen af van je contract met je provider en extra kosten kunnen van toepassing zijn. Als je regelmatig communiceert met mensen in Duitsland of juist van plan bent om een keer naar Duitsland te gaan om hen te bezoeken dan het verstandig om de internationale beltarieven van je provider te bekijken om onverwachte kosten te vermijden. Deze kan je super eenvoudig vinden op de website van jouw eigen provider. Op dit moment is het gelukkig zo dat de meeste Europese providers dezelfde tarieven hanteren binnen de EU. Lees wel altijd even de kleine lettertjes door om te zien of dit van toepassing is op jouw provider of niet.

Tips voor het bellen met een +49 nummer

Om er zeker van te zijn dat je een +49 nummer correct gebruikt is het handig om de volgende stappen altijd even te doorlopen. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat je terecht komt bij de juiste persoon:

  • Controleer het nummer: Controleer altijd het nummer voordat je belt om te zien of je het op de juiste manier hebt ingevuld
  • Voeg het Internationale Toegangsnummer toe: Vergeet niet het internationale toegangsnummer in te voeren (+49 of 0049) om de oproep te laten slaan.
  • Bekijk van tevoren de kosten: Het is cruciaal om te informeren naar de tarieven voor het bellen naar een internationaal nummer om vervelende verrassingen te voorkomen.

Duidt een +49 Nummer op fraude?

Het plusteken (+) past zich automatisch aan op basis van je locatie. Een oproep van een +49 nummer duidt dus niet per se op fraude. Het is mogelijk dat je connecties of bekenden in Duitsland hebt. Toch raden we af om dergelijke oproepen te beantwoorden of terug te bellen. Het is namelijk zo dat het wel kan zijn dat je te maken hebt met oplichters, ook al is de kans klein. Bel je terug dan is de kans aanwezig dat je een stilte hoort aan de andere kant van de lijn. Voicemails die worden achtergelaten zijn vaak minimaal en kunnen lijken alsof ze afkomstig zijn van een callcenter. Hoewel het niet altijd fraude hoeft te zijn, is ons advies om liever het zekere voor het onzekere te nemen. De meeste smartphones hebben een functie om specifieke nummers te blokkeren. Gebruik dit om verdere oproepen van hetzelfde nummer te blokkeren.

Per ongeluk een oproep opgenomen

Als je per ongeluk een oproep beantwoordde van een +49 nummer dan is het verstandig om even goed te letten op je telefoonrekening. Je kunt namelijk voor extra kosten komen te staan als er sprake is van oplichters die een hoog beltarief in rekening brengen. Onthoud ook dat je onder geen enkele omstandigheid je bank- of persoonlijke informatie zou moeten delen met onbekende bellers. Banken nemen geen contact op via de telefoon voor persoonlijke informatie, aangezien de meeste transacties en vragen online kunnen worden afgehandeld. Bij twijfel is het handig om even langs te gaan bij je bank om zorgen te bespreken.

Related posts
Blog

Het gokaanbod groeit, hoe blijf je uit handen van illegale casino’s?

Sinds de legalisering van de online gokmarkt is het gokaanbod in Nederland flink gegroeid. Waar het op 1 oktober 2021 begon met…
Blog

Je huis straalt met nieuw buitenschilderwerk

Wanneer de lente in aantocht is en de zon weer begint te schijnen, krijgen veel mensen de kriebels om hun huis aan…
Blog

Dit is wat je moet weten over online gaming

Online gamen betekent dat je spellen speelt op de computer of spelconsole en dat je ook met andere mensen kunt interacteren of…