BlogTech

+32 nummer. Alles wat je moet weten over +32 nummers

Daar gaat je telefoon als je net in de supermarkt staat. Je pakt je telefoon erbij en je ziet dat het nummer begint met +32 of met 0032. Het is geen bekend nummer voor jou, anders zou het wel in je contactenlijst staan. Maar uit welk land komt dit nummer met de landcode +32 eigenlijk? En is het een goed idee om op te nemen of om later terug te bellen? In dit artikel duiken we dieper in op de herkomst van een nummer met +32. Door dit goed door te lezen weet je precies wat je wel of niet moet doen. Dit kan zomaar eens een hoop geld schelen als je geluk hebt, lees het dus zeker even op je gemak door!

Een +32 nummer – wat is het eigenlijk?

We gaan straks in op de vraag of het handig is om een nummer met +32 op te nemen of niet. Maar voor het zover is zullen we eerst even naar het nummer zelf moeten kijken. Belangrijk om te weten is dat een nummer met +32 een nummer is met een speciaal landnummer. Het landnummer +32, ook wel 0032, behoort toe aan België. Als je wordt gebeld door een nummer dat begint met 32, kun je er zeker van zijn dat het een Belgisch nummer is. Volgens internationale beldisciplines voer je eerst twee nullen in voordat je het nummer draait. Dit zijn overigens codes die voor alle landen bestaan. In ons eigen land is dat dan ook niet anders. Als je vanuit Nederland belt, zal de Belgische ontvanger je nummer met +31 ervoor zien, omdat je uit Nederland komt.

Bellen naar een telefoonnummer met +32

Om te bellen naar een telefoonnummer met de landcode +32 is het van belang om een aantal stappen te doorlopen. Als je in Nederland bent, voeg dan eerst het internationale toegangsnummer toe. Voor ons is dit de code +31. In plaats van het plusteken (+), voeg je twee nullen (00) toe. Hierdoor verandert de landcode +32 in 0032. België heeft verschillende netnummers voor verschillende regio’s. Het netnummer komt na de landcode. Zo is het netnummer voor Brussel bijvoorbeeld 02. Voeg vervolgens het lokale telefoonnummer toe, dit is het nummer van de persoon zelf. Dus als je bijvoorbeeld naar een nummer in Brussel wilt bellen met het lokale nummer 123 456 789, zou het volledige nummer er als volgt uitzien: 0032 2 123 456 789.

Oplichters met een nummer met +32

Zoals je wellicht wel weet wordt het plusteken (+) automatisch toegevoegd afhankelijk van je locatie en landnummer. Soms kan je dit niet altijd zien bij je oproepen, dit hangt namelijk af van de instellingen van jouw specifieke provider. Als je een oproep krijgt van een nummer met de landcode 32, raden we niet per se aan om altijd op te nemen. Je kunt ervoor kiezen om te wachten tot er een voicemailbericht wordt ingesproken. Als je niets hoort nadat de voicemail is ingesproken, adviseren we om niet terug te bellen. Elk buitenlands nummer kan namelijk een callcenter zijn of een dure telefoonlijn. Als je echter familie of vrienden in België hebt, is het natuurlijk wel aan te raden om de oproep te beantwoorden. In dat geval kan het zomaar zijn dat het iemand is die je kent maar waar je het telefoonnummer nog niet correct van hebt opgeslagen.

Anoniem telefoonnummer met +32 gebeld

In een eerder artikel op deze site hebben we al uitgelegd dat een landcode 34 nog wel eens gebruikt wordt door oplichters. Vaak gaat het om een duur betaalnummer wat er op uit is om je geld afhandig te maken. Hoewel het bij telefoonnummers met +32 niet zo vaak voorkomt is het wel mogelijk dat dit ook door dezelfde soort oplichters wordt gebruikt. Op het moment dat je terugbelt, zul je merken dat je niets hoort aan de andere kant van de lijn. Aan het einde van de maand krijg je je bankafschrift en dan zie je dat je rekening hoger is dan normaal. Je raadt het al, dit was dat ene belletje. Als je per ongeluk een nummer hebt beantwoord dat begint met 0032 en je niemand hoort aan de andere kant van de lijn is het dus een goed idee om je maandelijkse telefoonrekening in de gaten te houden.

Als je wel hebt opgenomen, geef dan nooit persoonlijke informatie of bankgegevens. Deze tactiek wordt vaak toegepast op oudere mensen, waarbij het verhaal wordt verteld dat ze worden gebeld door een bankmedewerker over een rekening of iets anders wat hun aandacht behoeft. Hang in dit geval altijd op en ga naar de bank om te controleren of het waar is. Vaak zal de echte bank je vrij snel vertellen dat het om fraude gaat. Dit is een vorm van oplichting waarmee jaarlijks miljoenen worden gestolen van onoplettende mensen. Wees dus altijd alert als je een dergelijk telefoontje krijgt. Het is altijd handig om het zekere voor het onzekere te nemen door niet op te nemen.

Dé site voor buitenlandse telefoonnummers

We hopen dat je dankzij de info uit dit artikel beter weet wat een nummer met +32 is. Ook weet je wat je het beste kunt doen als je wordt gebeld. Het mag duidelijk zijn dat een nummer met +32 niet gelijk betekent dat je te maken hebt met een oplichter. Wel is het zo dat het verstandig is om goed op te passen als je geen mensen uit België kent nu de kans dat je zomaar gebeld wordt erg klein is. Neem je wel op of bel je terug dan is de kans aanwezig dat je voor hoge kosten komt te staan. Wil je nog meer te weten komen over nummers uit het buitenland? Neem dan zeker even een kijkje bij de andere artikelen die je hier op de site kunt vinden. Anderzijds zou je ook een professional op dit gebied kunnen raadplegen. In ieder geval wensen we je veel succes met het ontrafelen van deze telefoontjes!

Related posts
Blog

Jan Smit: een lange carrière en een groot vermogen

“In de lente, de zomer, de herst en de winterWeet jij me te vindenWaarheen ik ook ga“ Bron: Jan Smit met Cupido…
Blog

Over Olcay Gulsen en haar vermogen

Je wil er misschien niet aan denken, maar tegenwoordig worden vrouwen nog op heel veel verschillende manieren onderdrukt. Het gebeurt in landen…
Blog

Het gokaanbod groeit, hoe blijf je uit handen van illegale casino’s?

Sinds de legalisering van de online gokmarkt is het gokaanbod in Nederland flink gegroeid. Waar het op 1 oktober 2021 begon met…