BlogTech

+ 34 nummer – Alles wat je moet weten over telefoonnummers met +34

Voor de pauze na het werk kijk je even op je smartphone en je ziet dat dat je gebeld bent door een +34 nummer. Het nummer begint met 0034. Dat is toch wel gek denk je, maar uit welk land komt dit telefoontje eigenlijk? En wat kun je er tegen doen? In dit artikel gaan we dieper in op de vraag: uit welk land komt een nummer met +34. Door dit artikel goed door te lezen weet je precies of het een handig idee is om terug te bellen of dat je het belletje toch beter kunt laten staan. Zo kom je niet meer voor vervelende verrassingen te staan!

Telefoonnummer met +34 – nummer uit Spanje

Goed, laten we maar eens beginnen bij het begin. Wat houdt een telefoonnummer met +34 eigenlijk in vraag je je af? Wanneer je een inkomend gesprek ziet met een nummer dat begint met +34, of 0034, dan kun je er zeker van zijn dat je een oproep uit Spanje ontvangt. Dit nummer is het landnummer voor Spanje. Volgens internationale standaarden voeg je twee keer een 0 toe voor het nummer. Dit betekent bijvoorbeeld dat het nummer +34 123 456 789 het volgende wordt: 0034 123 456 789. Als je vanuit Nederland naar dit nummer belt, zal jouw nummer verschijnen als +31. Dit is de landcode die wij hier in Nederland kennen.

Belangrijk om te weten is dat als je zelf ook naar het buitenland wilt bellen je altijd dit nummer te zien krijgt. Wil je zelf iemand bellen in het buitenland dan gebruik je ook die specifieke landcode. Het is via internet super eenvoudig om een lijst in te zien met alle landcodes. Dit stelt je in staat om precies te zien vanuit welk land iemand heeft gebeld. Overigens kan je bij sommige providers zien uit welk land een bepaald nummer komt. Dit maakt het mogelijk om gelijk een indicatie te krijgen over het telefoontje wat je zojuist hebt gekregen. Handig, al helemaal als het vaker voorkomt dat je door nummers uit het buitenland wordt gebeld.

Is een +34 nummer altijd fraude?

Een vraag die ontzettend veel mensen hebben is of een belletje van een dergelijk nummer altijd betekent dat je te maken hebt met fraudeurs of oplichters uit het buitenland. Deze vraag is nog niet zo makkelijk te beantwoorden nu dit er volledig vanaf hangt wie er belt. Het plusteken (+) past zich automatisch aan als je op een bepaalde locatie bent. Als je een oproep ontvangt van een +34 nummer, betekent dit niet automatisch dat het om fraude gaat. Het zou ook kunnen dat je vrienden of familie in Spanje hebt wonen en zij je bellen. Nu is het natuurlijk wel zo dat dit alleen maar aan de orde is als je ook echt mensen kent uit Spanje. Ken je niemand uit Spanje dan is de kans klein dat zomaar een willekeurig iemand of een bedrijf jou probeert te bereiken.

Dit is dan ook de reden dat wij je aanraden toch aan om voorzichtig te zijn. Neem het nummer liever niet op en bel niet terug. Vaak zul je zien dat er aan de andere kant van de lijn niets te horen is, en als er wel een voicemail wordt ingesproken, lijkt het vaak op een callcenter. Als dit het geval is dan weet je vrij zeker dat je niet te maken hebt met een betrouwbaar nummer. Het veiligste is dan ook om gewoon niets te doen wanneer je ziet dat je door een dergelijk nummer bent gebeld. Denk maar zo: als het echt belangrijk is dan zullen ze ook wel op een andere manier contact met je op kunnen nemen als dat nodig is.

Per ongeluk een +34 nummer opgenomen

Het is natuurlijk mogelijk dat je ziet dat je wordt gebeld en dat je gelijk opneemt zonder eigenlijk al te veel na te denken. Als je per ongeluk een +34 nummer hebt opgenomen en aan de andere kant van de lijn niets hoorde, let dan op je maandelijkse telefoonrekening. Het is in dit geval namelijk mogelijk dat je extra kosten hebt gemaakt door naar een duur buitenlands nummer te bellen. Het is een vervelende vergissing, maar gelukkig zal het je waarschijnlijk geen tweede keer overkomen. Dit is dan ook de reden dat het belangrijk is om niet zomaar een telefoonnummer te accepteren en de oproep op te nemen wanneer je ziet dat het uit het buitenland komt.

Belangrijk is om nooit iets van bankgegevens of persoonlijke informatie te delen met onbekende bellers. Banken nemen geen contact op met particulieren via de telefoon, aangezien alle zaken tegenwoordig online kunnen worden afgehandeld. Dit is bij alle banken ter wereld het geval. Al helemaal als het gaat om een bekende bank die ook in andere landen te vinden is. Als je twijfels hebt, ga dan persoonlijk naar de bank om de situatie te bespreken. Hoewel de kans klein is dat een Spaans nummer zich voordoet als jouw eigen bank is het goed om voorzichtig te zijn. Alleen door zo voorzichtig mogelijk te zijn is het mogelijk om jezelf een hoop problemen te besparen.

Conclusie: wees altijd voorzichtig

Het ontvangen van een oproep van een +34 nummer is niet per definitie een teken van fraude, maar het is wel verstandig om voorzichtig te zijn. Neem onbekende nummers niet op en bel niet terug. Als je toch per ongeluk opneemt en niets hoort aan de andere kant, let dan goed op je telefoonrekening om onverwachte kosten te voorkomen. En vergeet niet, vertrouw nooit ongevraagde bellers met je persoonlijke gegevens. Dit is namelijk een trucje om jouw geld afhandig te maken. Wil je nog meer te weten komen over de manieren waarop jij zo veilig mogelijk kunt telefoneren? Blijf dan zeker even hangen op deze site. Hier vind je namelijk nog veel meer handige tips en tricks die jou in staat stellen om jezelf en je gegevens zo goed mogelijk te beschermen!

Related posts
Blog

Johan Vollenbroek: vermogen, huis, vrouw en meer

Ja, een meneer die zich inzet voor de natuur. Een man die zijn hele leven heeft gewijd aan niet zijn eigen leven,…
BlogHandig & Tips

Een uitleg over de ingewikkelde cast van De droom van de jeugd

Ja, we moeten je wat vertellen. Wat vertellen over de cast van een serie die op de publieke omroep wordt afgespeeld. Het…
BlogHandig & Tips

Gele vlinder betekenis: spiritueel, psychologisch en meer

Tegenwoordig leven we in een wereld waarin we alles wetenschappelijk willen bewijzen. De regenboog is bijvoorbeeld al lang geen wonder meer of…