Blog

Johan Vollenbroek: vermogen, huis, vrouw en meer

Ja, een meneer die zich inzet voor de natuur. Een man die zijn hele leven heeft gewijd aan niet zijn eigen leven, maar de levens van alle mensen die na hem nog blijven bestaan. Voor velen zal zijn naam een belletje doen rinkelen, maar ook genoeg zullen geen idee hebben wie dit nou precies is.

Dus, Johan Vollenbroek is de naam. Als je je afvraagt waarvan je hem dan ook alweer kent, dan is dat waarschijnlijk van een nieuwsbericht over een van zijn bemoeienissen… uhm… oprechte acties om bepaalde wetten en regelgevingen tegen te gaan. Ach, we zullen in dit nieuwsbericht het een en ander voor je neerzetten, dan zal je wel begrijpen waar en om wie het nu precies gaat.

Wie is Johan Vollenbroek?

Johan Vollenbroek is een Nederlandse milieuactivist en wetenschapper. Hij is vooral bekend als de voorzitter van de organisatie, of eigenlijk stichting, ‘Mobilisation for the Environment’ (MOB), die zich inzet voor de bescherming van het milieu en het handhaven van milieuregelgeving. Vollenbroek heeft een achtergrond in de chemie en werkte eerder als milieudeskundige. Hij staat bekend om zijn vasthoudendheid in het aankaarten van milieuproblemen en het voeren van juridische procedures tegen bedrijven en overheidsinstanties om naleving van milieuregelgeving af te dwingen.

Een van de grootste dingen waar Vollenbroek zijn handen aan branden, was de PAS. Hij tekende bezwaar aan tegen het Programma Aanpak Stikstof van de Nederlandse overheid en ‘won’. Hoewel er top op heden, volgens Vollenbroek, nog geen pasend alternatief de revue heeft gepasseerd, is dat toch wel heel knap om dat voor elkaar te krijgen. Daarnaast heeft hij ook nog veel bekendheid opgedaan bij een grote, recentelijke overwinning (2023) tegen een van de grootste ammoniak belasters in ons land. Zoek naar een willekeurig nieuwsbericht en je zal hierover de informatie verkrijgen waar naar je op zoek was.

Wat is het vermogen van Vollenbroek?

Door de jaren heen heeft Vollenbroek veel mooie dingen behaald. Zo kreeg hij in 2008 de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In het recentelijke verleden werd hij nog in het kader van de ‘Duurzame Dinsdag’ onderscheiden met een ‘duurzaam lintje’. Je kan het hier mee eens zijn of niet, maar hij heeft het toch wel even gedaan.

Anyway, een vraag die bij ons omhoog is komen rijzen, is of het ook nog wat financieels oplevert. Zo niet, dan kan je hoe dan ook geloven dat hij het dus echt doet vanuit de puurheid van z’n hart. Echter kunnen we je al gelijk vertellen dat we geen idee hebben. We weten. iet wat er binnenkomt bij zijn stichting, welk salaris hij zichzelf uitkeert en of hij bijvoorbeeld ook iets persoonlijks verdient aan het winnen van bepaalde rechtszaken. Laten we het erop houden dat hij er ongetwijfeld van kan leven. Ben je echt heel benieuwd, kijk dan of je zelf op onderzoek uit kan gaan.

In welk huis woont hij?

Vollenbroek groeide op op een boerderij. Hij werkte op verzoek van zijn vader mee op het land. Heel lang duurde dit overigens niet, want op zijn vijftiende besluit hij om uit huis te gaan. Vollenbroek komt terecht in Arnhem, werkt een tijd lang in de fabriek in Nijmegen en gaat uiteindelijk (na de mulo, hts en een beetje militaire dienst) scheikunde studeren. Nijmegen, of eigenlijk Nijmegen-Oost om precies te zijn, blijkt de plek waar hij uiteindelijk terechtkomt en nu nog steeds woont.

Het is een plek waar hij graag woont, maar ook de plek waar een aantal problemen zijn. Zo had hij in 2023 nog een geschil met zijn buurman over de appelbomen die op zijn eigen grond stonden, maar in de tuin van hem heel veel schaduw veroorzaakten. Uiteindelijk moest er één appelboom verdwijnen, maar mocht er wel weer iets voor in de plaats worden geplant. Waarom zoveel moeite om een appelboom? Nou, als je Johan Vollenbroek heet dan is natuur ongeveer het allerbelangrijkste wat er bestaat.

Een oplossing voor het probleem

Grappig genoeg heeft Vollenbroek het heel vaak en heel veel over de vee industrie in Nederland. Hij vindt het belachelijk dat we soja uit andere delen van de wereld verschepen naar hier, om ons vee vet te mesten, waardoor het stikstof en ammoniak probleem nog erger wordt dan het al is. Om nog maar even te zwijgen over het punt dat voor die soja de hele amazone wordt leeg gekapt. Het gaat er in zin met name om dat de biodiversiteit verdwijnt, dat Nederland te weinig doet tegen

Een toekomst samen met zijn vrouw

Maar goed, waar Johan Vollenbroek ook mee bezig is, hij is en blijft altijd in Nijmegen. Samen met zijn vrouw. Hoewel er over haar weinig bekend is, is het wel degelijk bekend dat ze samen zijn. Waarom zijn vrouw eigenlijk altijd buiten de publiciteit blijft is ons niet bekend. We hopen dat ze samen het laatste deel van hun leven kunnen leven, op de manier dat zij dat graag willen. Inclusief veganistisch koken en lekker wonen in Nijmegen. We zijn nieuwsgierig naar wat we overigens nog qua werk gaan horen van Johan Vollenbroek. Houd jij ons… uhm… wij zullen je op de hoogte houden.

Related posts
Blog

Het gokaanbod groeit, hoe blijf je uit handen van illegale casino’s?

Sinds de legalisering van de online gokmarkt is het gokaanbod in Nederland flink gegroeid. Waar het op 1 oktober 2021 begon met…
Blog

Je huis straalt met nieuw buitenschilderwerk

Wanneer de lente in aantocht is en de zon weer begint te schijnen, krijgen veel mensen de kriebels om hun huis aan…
Blog

Dit is wat je moet weten over online gaming

Online gamen betekent dat je spellen speelt op de computer of spelconsole en dat je ook met andere mensen kunt interacteren of…