BlogHandig & Tips

Een uitleg over de ingewikkelde cast van De droom van de jeugd

Ja, we moeten je wat vertellen. Wat vertellen over de cast van een serie die op de publieke omroep wordt afgespeeld. Het zit namelijk zo, dat de personages door meerdere acteurs en actrices worden gespeeld. Heh? Zijn er dan zoveel gestopt, of… Nou, nee, het ‘hoort’ zo.

Hoe dat allemaal precies zit, lees je in deze blog. Misschien heb je de serie al weleens gezien en begrijp je direct waar we het over hebben. Als je dat nog niet hebt gedaan, is dat niet erg, en overtuigd deze uitleg je er misschien wel van om het toch nog te gaan kijken. We bedoelen, we verplichten je niets, maar eventjes kijken kan geen kwaad, toch? Wij zijn in elk geval groots fan.

Waar gaat De droom van de jeugd over?

De KRO NCRV heeft weer eens een dramaserie gemaakt, dit keer De droom van de jeugd. In deze serie volg je een personage in een tijdspanne van maar liefst veertig jaar. Je kijkt naar hun liefdesleven, maar ook hoe ze met van allerlei lastige situaties omgaan die destijds aan de gang was. Denk aan de Parijse studentenprotesten in 1968 of die verschrikkelijke dag in 2001 toen er op de Twin Towers werd ingevlogen.

In de serie, die werd uitgezonden op de publieke omroep, volg je leden uit de familie Wander. Deze familie is van origine katholiek, maar zie je duidelijk veranderen door de politieke en religieuze (ontzuiling) situatie van dat moment. Je begrijpt nu wel dat ze niet letterlijk in die jaren de serie hebben opgenomen en dat de acteurs en actrices hetzelfde zijn gebleven. Nee, deze serie is recentelijk opgenomen en er wordt gedaan alsof het vroeger is. Om de personages te laten verjaren, wordt er met een uitgebreide, dubbele cast gespeeld.

De cast van De droom van de jeugd

We zullen nu gaan op de karakters uit deze serie. We vertellen wie de jongere en oudere versie speelt en wat het kraakster personaliseert in de serie. Lees:

Kick

Vader
De gehele tijd gespeeld door Mark Rietman

Een rationele gelovige, tja, dat werkt natuurlijk niet altijd even goed. Dat rationele heeft misschien iets met zijn werk te maken. Hij werkt namelijk bij het grote techbedrijf Philips, inderdaad dezelfde Philips waar je nu waarschijnlijk aan denkt. Pas op een cruciaal punt in de serie (we geven geen spoilers) blijkt hij voor zijn kinderen veel liberaler te zijn dan ze ooit dachten. Wat vinden zij daarvan?

Rosalie

Moeder
De gehele tijd gespeeld door Annet Malherbe

Een katholiek in hart in nieren en eentje die heel graag ziet dat haar kinderen dat voorbeeld volgen. Hoewel ze er veel kracht uithaalt, is het ook een manier om misschien te vluchten van een grote hoeveelheid leed dat ze middels een geheim met zich meedraagt. Komt dit ooit nog uit, voordat het te laat is?

Carla

Dochter
Jonge Carla wordt gespeeld door Hanna van Vliet
Oudere Carla wordt gespeeld door Tamar van den Dop

Al in aflevering 1 word je meegesleurd naar de tijd van toen. De jonge Carla, die het geloof volledig heeft afgezworen, staat op het punt om een abortus te plegen. Er zit veel woede in het lijf van deze dame, met name omdat ze niet kan leven als de moet leven naar hetgeen haar vanuit huis is meegegeven. De band met de moeder van Carla is niet heel best, vanwege die afkeer jegens het geloof.

Ze krijgt op een gegeven moment trouwens een dochtertje genaamd Charlie (gespeeld door lidtcha Binazon) samen met Alex (jonge Alex wordt gespeeld door Yannick Jozefzoon en oudere Alex door Gustav Borreman).

Max

Zoon
Jonge Max wordt gespeeld door Ko Zandvliet
Oudere Max wordt gespeeld door Peter Paul Muller

Als oudste zoon van het gezin wordt er natuurlijk het een en ander van je verwacht. Al helemaal in die tijd. Als blijkt dat Max alles is behalve zijn vader, botst dat. Hij heeft het gevoel dat hij permanent 1-0 achterstaat, wat hij ook doet. Uiteindelijk kan je verwachten dat dat alleen maar nog tot meer tegenstribbeling leidt.

Suus

Dochter
Jonge Suus wordt gespeeld door Laura Bakker
Oudere Suus wordt gespeeld door Maria Kraakman

Waar Suus is, is Nicolaas, en andersom. Hoewel je een tweeling als redelijk gelijkwaardig zou kunnen zien, voelt Suus toch dat ze altijd met 1-0 achter staat op Nicolaas, wie de favoriet is van hun moeder. Dat zorgt misschien wel voor de overcompensatie, zoals ze zich in haar volwassen leven gedraagt. Ook het geheim dat ze meedraagt, is niet heel bevordelijk voor de het gedrag van Suus.

Frans

Zoon
Jonge Frans wordt gespeeld door Joes Brauers
Oudere Frans wordt gespeeld door Gijs Naber

Je zag wel vaker dat in deze tijd nog weleens een nakomertje kwam. Frans besluit er uiteindelijk voor om het leger in te gaan, maar in zijn volwassen leven levert hij veel van dat leven in doordat hij met bepaalde trauma’s kampt. Het is een drukke jongen met veel problemen. Problemen die werden opgelost met zijn militaire dienst, maar daar eigenlijk ook wel nog erger van werden.

Poeh, dat zijn nogal wat namen om te onthouden. Maar, neem het maar van ons aan dat het een stuk makkelijk wordt om te begrijpen als je de serie eenmaal hebt gekeken. We wensen je dan ook alvast veel kijkplezier en hopen dat je er evenveel van geniet zoals wij dat hebben gedaan. Je kan de serie vinden op NPO Start, waar je het ook nog eens gratis kan zien. Tot de volgende keer, dan maar weer!

Related posts
Blog

Johan Vollenbroek: vermogen, huis, vrouw en meer

Ja, een meneer die zich inzet voor de natuur. Een man die zijn hele leven heeft gewijd aan niet zijn eigen leven,…
BlogHandig & Tips

Gele vlinder betekenis: spiritueel, psychologisch en meer

Tegenwoordig leven we in een wereld waarin we alles wetenschappelijk willen bewijzen. De regenboog is bijvoorbeeld al lang geen wonder meer of…
BlogHandig & Tips

Trip down memory lane: cast van De Schippers van de Kameleon

Een tweeling die in het echt ook een tweeling is, beleefd de meest gave avonturen. Ze stonden bekend als ‘De Schippers van…