Huis & Tuin

Wc-bril Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Stel je voor, je staat in het toilet en kijkt ineens heel ‘bewust’ naar de wc. Je ziet een knopje voor het doorspoelen, de opening waar alles in wordt afgevoerd en… de wc-bril! Het is iets waar je waarschijnlijk nauwelijks bij stilstaat, al hoewel je er natuurlijk grotendeels van de tijd op zit (knipoog).

Echter kan het na al die jaren best eens tijd zijn om er eentje te vervangen. Is het niet omdat je net bent verhuisd en liever niet op iemands anders billen zit, dan is het wel omdat je verlangd naar een nieuwe look. Either way ben je hier aan het juiste adres. We vertellen je in deze blog namelijk waar je wc-brillen kan aanschaffen voor een klein bedrag. Lees je gauw verder?

Wc-bril Action

We zijn onze zoektocht gestart bij de Action, waar we, zoals we al hadden verwacht, direct raak slaan. Hoewel de keuze niet reuze is, zal je hier al zeker mee uit de voeten kunnen. Het zal aan je geringste verwachtingen voldoen en misschien nog wel meer. Kijk zelf maar eens:

Cascata softclose toiletbril

Prijs: €14,95

Deze glanzende toiletbril kan je in het wit of zwart aanschaffen. Afhankelijk van bijvoorbeeld de kleur van je toilet zelf of de muren, zal je hier ongetwijfeld een keuze in kunnen maken. Dat het een softclose bril is, betekent dat de toiletbril niet hard dichtvalt, als je de klep zonder handen naar beneden begeleidt. Fijn voor kinderen, maar ook voor jezelf, als je per ongeluk de klep iets te snel loslaat. De afmetingen zijn 45 x 38 cm, wat redelijk standaard is. Toch raden we wel aan thuis nog even te meten, voordat je op pad gaat.

Wc-bril Lidl

Als we je vertellen dat de Lidl (webshop) zelfs een wc-bril verkoopt met een led-nachtlampje, dan begrijp je wel dat ze een tamelijk groot assortiment hebben. Gezien het er heel veel zijn en niet alle brillen ‘budget proof’ zijn, hebben we een mooie selectie gemaakt. Ben je benieuwd naar het hele assortiment? Dan kan je dat natuurlijk gewoon zelf bekijken in de webshop.

LIVARNO home WC-bril met kinderzitje

Prijs: €29,99

Het feit dat de wc-bril een kinderzitje heeft, doet een hoop goed voor de prijs. Een wc-bril zoals deze heeft eigenlijk twee brillen die naadloos op elkaar aansluiten. Het kinderzitje zit bovenop en heeft een kleiner gat. Hierdoor kan je een kind aanleren toch al naar het toilet te gaan, zonder dat hij bang hoeft te zijn om erin te vallen. Je zal vast wel wat vaker en meer moeten schoonmaken, maar qua zindelijkheid is dit zeker de moeite waard.

LIVARNO home WC-bril

Prijs: €19,99

Deze bril is gemaakt van duroplast. Dat is een soort kunststof dat tamelijk licht doch sterk is. Het oppervlakte van de bril is overigens porie-vrij gemaakt, wat het zeer ten goede doet voor de hygiëne van de bril. We kunnen je verder vertellen dat deze bril naast een witte kleur, ook beschikbaar is met twee verschillende printjes en kleuren. Dat maakt het bezoekje aan het toilet toch wat fleuriger en meer aangenaam, dachten wij zo. Daarnaast is het wederom een bril met een soft-close mechanisme en is de belastbaarheid van de bril zo’n 150 kg.

Andere budget keuzes

En dan gaan we nu over op andere budget keuzes. De Lidl en de Action hebben met elkaar een mooi assortiment, maar zijn lang niet de enige aanbieder in wc- of toiletbrillen, zoals ze ook wel worden genoemd. Lees je mee? Dan vertellen we je waar je allemaal andere pareltjes kan vinden.

Nordix Toiletbril – WC Bril – Wit

Prijs: €19,95

Zo simpel als het kan zijn, laten we hier een wc-bril zien die redelijk ‘gewoon’ is. Gewoon zonder poespas, zonder printjes en eentje die tijdloos is. Good to know, de afstand tussen de schroeven is 16 cm en de verdere afmetingen komen neer op 36.5x45x3 cm, waarbij die 3 cm de dikte is. Over een eventuele softclose of iets dergelijks staat niets beschreven, dus van die informatie kunnen we je helaas niet voorzien.

OK WC bril Wit Kunststof

Prijs: €7,99

Dit is zo’n gevalletje waarbij je je moet afvragen of de prijs wellicht niet iets zegt over de kwaliteit. De recensies, die zijn namelijk niet al de best. Maar goed, als de nood daar is, kan de Gamma je wel voorzien van een wc-bril. We weten niet of je ooit op een wc hebt moeten zitten zonder bril, maar dat voelt op een of andere manier bijna vies aan. En dan maakt het niet uit of je die wc zelf het afgelopen uur nog hebt lopen schrobben.

Mesa Living softclose toiletbril | WC-bril softclose | witte WC-bril

Prijs: €17,95

Als we Mesa Living mogen geloven dan is deze bril geweldig. Geweldig in de zin dat het, en daar komt ‘ie, praktisch onbreekbaar, krasbestendig en antibacterieel is én bestand is tegen uv-stralen en agressieve reinigings- en ontsmettingsmiddelen. Het maakt dus niet uit hoe vaak je het gaat schoonmaken, je zal hoe dan ook keer op keer weer een stalend witte wc achterlaten. Een witte wc met soft close en dus een hele hoop voordelen waarvan je niet wist dat ze bestonden.

Infinity Goods Bamboe WC Bril Emmy – Toiletbril Met Deksel – RVS Scharnieren – Inclusief Bevestigingsmateriaal

Prijs: 35,95

Deze bril is misschien iets duurder dan je had gehoopt, maar daar is een goede reden voor. Deze toiletbril is namelijk gemaakt van bamboe. Het is een soort bril dat je niet heel vaak ziet, maar nog wel regelmatig genoeg om het onder het kopje ‘regulier’ te schalen. Weet dat een wc-bril als deze vaak een wat extensievere zorg nodig heeft. Er zitten vaak wel speciale lagen overheen die het hygiënisch houden, maar met grof en agressieve schoonmiddelen zal het de bril waarschijnlijk niet veel goeds doen.

FORM & STYLE Wc-bril Chur wit

Prijs: €19,95

Bij deze omschrijving staat beschreven dat de scharnieren zijn gemaakt van kunststof. In principe is dat geen probleem, maar in sommige gevallen heb je liever scharnieren van RVS. Deze zijn over het algemeen wat steviger en kunnen, als het goed is, even goed tegen vocht. Wellicht dat je in een ruimte zoals de badkamer dan weer wel kunststoffen scharnieren wil hebben. In ieder geval willen we je mee geven dat het zaak is dat je daar goed over nadenkt, en niet zomaar een keuze maakt.

Koopgids

Om te voorkomen dat je in eerste instantie toch de verkeerde wc-bril kiest en aanschaft, eindigen we de blog met een beknopte koopgids. Deze koopgids omvat punten welke erg belangrijk zijn om in gedachten te houden, dus lees ze vooral eventjes door.

 • Afmetingen en pasvorm
  Begin met het meten van de afmetingen van je huidige wc-bril, inclusief de breedte en lengte van de bril en de afstand tussen de bevestigingsgaten. Dit zal je helpen om een wc-bril te kiezen die goed past op je toiletpot.
 • Materiaalkeuze
  Er zijn verschillende materialen beschikbaar, zoals hout, kunststof en duroplast. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Houten wc-brillen hebben een natuurlijke uitstraling, maar vereisen meer onderhoud en zijn gevoeliger voor vocht. Kunststof en duroplast wc-brillen zijn gemakkelijker schoon te maken, duurzaam en vochtbestendig.
 • Bevestigingsmethode
  Kies een bevestigingsmethode die je handig vindt en ervoor zorgt dat de wc-bril stevig vastzit. Je zal bijvoorbeeld voor de keuze komen te staan om te kiezen tussen een schroefbevestiging of kliksysteem.
 • Comfort:
  Overweeg extra functies, zoals een soft-close mechanisme, waardoor de bril langzaam en geruisloos sluit, wat handig kan zijn om lawaai te verminderen en slijtage te voorkomen.
 • Onderhoud en hygiëne:
  Controleer of de wc-bril gemakkelijk schoon te maken is en bestand is tegen vlekken en geurtjes. Sommige wc-brillen hebben een antibacteriële coating, wat kan bijdragen aan een betere hygiëne.

Denk verder na over de stijl en kleur van de bril en overweeg om te kijken naar recensies. We nemen immers vaak geen blad voor de mond op het internet, dus doe daar voor deze keer je voordeel mee. We hopen dat je met bovenstaande in ieder geval wel een keuze hebt kunnen maken in het soort wc-bril dat je gaat aanschaffen.

Related posts
Huis & Tuin

Onderzetters Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Onderzetters zijn handige accessoires om je tafel te beschermen tegen kringen en vlekken van warme of koude dranken. Als je op zoek…
Huis & Tuin

Tafelkleed Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Een tafelkleed is niet alleen een praktische keuze om je eettafel te beschermen, maar het voegt ook stijl toe aan elke maaltijd….
BlogHuis & Tuin

Insecten die kunnen zingen: een melodieus aspect van de natuur

Nog elke dag verwonderen mensen zich over de gebeurtenissen in de natuur. Is het niet dat er diep in de oceaan weer…