Blog

Juultje Tieleman: leeftijd, vermogen, naakt en meer feiten

We vinden en blijven de wereld van het zogeheten ‘influencen’ fascinerend vinden. In principe zijn het, heel plat gezegd, niets anders dan een soort levende reclameblokken wie ook nog proberen een soort personality te zijn. Maar het zijn geen artiesten, het zijn geen bekende tv-makers, nee, het zijn creatievelingen die op een slimme manier heel veel geld kunnen verdienen. Echt heel veel geld.

Waar eerst alles leuk en aardig was rondom influencers, komt er tegenwoordig steeds meer kritiek. Zo spelen ze bijvoorbeeld in grote films, terwijl ze daarmee degene die daadwerkelijk een acteeropleiding hebben gevolgd, aan de kant zetten. Een voorbeeld van een grote Nederlandse influencer is Juultje Tieleman. We zullen onderzoeken waar zij haar carrière aan heeft verdiend en of ze misschien toch niet zo ‘doorzichtig’ is als we net hebben beschreven.

Personalia (leeftijd en meer)

Om te onderzoeken wie of wat een persoon is, beginnen we altijd bij de basis.

Naam: Juultje Tieleman
Leeftijd: 7 juli 1999 (24 of 25 jaar in 2024)
Opgetogen in: Dirksland, Zuid-Holland

In 2022 behaalde Tieleman maar liefst 1 miljoen volgers op haar Instagram-account. Wat ze erop plaatst? De meest prachtige plaatjes van Tieleman zelf, op verschillende plekken in de wereld en doorgaans op een schaarsgeklede manier. Het is inmiddels bijna te verwachten dat er eens in de zoveel tijd een lingeriefoto online wordt geplaatst. Deze krijgt natuurlijk veel likes, maar er zijn ook altijd kritische reacties. Van waarom je dit online zou plaatsen tot reacties dat dit thuishoort op zoiets als OnlyFans. Krijgt ze er tenminste voor betaald. Nou ja, betaald krijgt ze sowieso wel, want om de haverklap komen er sponsordeals voorbij. Gezien het aantal volgers dat ze heeft, kan ze makkelijk duizenden euro’s voor een post vragen, voor zover we daar inzicht in hebben.

Juultje Tieleman in lingerie voor een gesponsorde post

Maar goed, naast haar Instagram-account, is ze ook sinds 2015 actief op YouTube. Hoewel ze eigenlijk niet heel regelmatig filmpjes plaatst, heeft ze inmiddels toch al wel zo’n 170k abonnees bij elkaar gesprokkeld. Daarover later trouwens meer, want naast deze werkzaamheden, is ze actief op nog veel meer gebieden. Lees:

  • Tieleman doet weleens modellenwerk.
  • Ze speelde onder andere een (bij)rol in de Nederlandse film Verliefd op Bali. Ook zou ze in de nog uit te komen Rokjesnacht een kleine rol spelen.

Nou ja, en verder bestaat het leven van Tieleman aan het bijwonen van events en het schieten van content. Het is hard werken (dat menen we serieus), maar we vinden het nog steeds discutabel of je daar inderdaad zoveel geld mee zou moeten kunnen verdienen.

Een impressie van een YouTube-video van Juultje

Vermogen

We hebben het wel de hele tijd over ‘veel geld’, maar wat is eigenlijk het vermogen van Tieleman? In principe is daar niet heel veel over bekend, maar sommigen zeggen dat je wel mag uitgaan van enkele tonnen tot miljoenen. Zo heeft ze bijvoorbeeld een aantal jaar geleden een nieuwbouwappartement gekocht met prachtig uitzicht op de stad. Ga er maar vanuit dat ze die niet voor 2,5 ton heeft aangekocht. Bovendien rijdt ze ook in een luxe Range Rover en heeft ze onlangs zelfs nog een nieuwe gekocht.

Waarom we het trouwens als ‘oneerlijk’ ervaren dat influencers zoveel verdienen? Nou, dat komt grotendeels omdat het vaak lijkt alsof ze enkel hun leven delen op sociale media en verder niet heel veel uitvoeren. Dit staat in contrast met traditionele banen waarbij hard werk en opleiding vereist zijn. Je mag in zo’n situatie blij zijn als je een hypotheek van een bepaald bedrag kan krijgen. Bovendien kan het als frustrerend worden ervaren dat influencers enorme sommen geld verdienen voor gesponsorde berichten of samenwerkingen, terwijl anderen moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Het versterkt het gevoel van ongelijkheid en oneerlijkheid in de samenleving.

Naakt

Sterker nog, voor veel personen voelt het alsof Juultje letterlijk haar lichaam verkoopt voor ‘fame’. Hoewel ze natuurlijk nooit een echte naaktfoto zal delen (dat mag op Instagram ook ongetwijfeld niet) is het wel de gedachte die ze bij veel mensen omhoog haalt. Nou ja, wat dat betreft moet ze het ook zelf weten. Aan de andere kant zijn er namelijk genoeg andere influencers die het houden bij het promoten van speelgoed, etenswaren of niet-lingerie kledingmerken.

Een genuanceerde blik

De insteek van dit artikel kan wellicht wat negatief op je overkomen, maar dat is absoluut niet de insteek geweest. Althans, niet als je er over nadenkt dat succes als dat van Juultje zomaar komt aanwaaien. Natuurlijk heeft haar bekendheid wel een lift gekregen door haar relaties met bekende Nederlanders, maar die gingen ook weer uit. Zo heeft ze trouwens een relatie gehad met Gio Latooy (+- 1,4 miljoen abonnees YouTube), mogelijk met Don de Jong (+- 1,1 miljoen abonnees YouTube) en recentelijk nog met Koen van Heest (onder andere deel van de Bankzitters, +- 1 miljoen abonnees YouTube). Het is een beetje te kort door de bocht om te zeggen dat ze alleen daarom bekend is, maar zo blijf je wel ‘actief’ in dat wereldje.

Ach, je kan je er inderdaad erg druk om maken, maar tegelijkertijd kan je het toch niet veranderen. Waarom zou je niet al die energie steken in jezelf, zodat je zelf kan groeien? Misschien win jij ooit wel de loterij of vind je een manier om gelukkig te zijn met de dingen die je nu hebt. Het is namelijk niet alsof we Juultje nog nooit (om verschillende redenen) huilend voor een camera hebben zien zitten. Haar hele leven staat online en jij kan nog lekker anoniem het leven door. Live and let live, zeggen we maar altijd. En als je het niet wil zien of weten, dan is er niemand die je verplicht om op de hoogte te blijven van iedereen in het land van de social media, toch?

Related posts
Blog

Jan Smit: een lange carrière en een groot vermogen

“In de lente, de zomer, de herst en de winterWeet jij me te vindenWaarheen ik ook ga“ Bron: Jan Smit met Cupido…
Blog

Over Olcay Gulsen en haar vermogen

Je wil er misschien niet aan denken, maar tegenwoordig worden vrouwen nog op heel veel verschillende manieren onderdrukt. Het gebeurt in landen…
Blog

Het gokaanbod groeit, hoe blijf je uit handen van illegale casino’s?

Sinds de legalisering van de online gokmarkt is het gokaanbod in Nederland flink gegroeid. Waar het op 1 oktober 2021 begon met…