Gezondheid

Eierkoker Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Een eierkoker is fantastisch. In plaats van moeilijk doen met tijd en eieren die in je in kokend water stopt of al in koud water doet en dan laat koken. Wanneer krijg je nou het perfecte zachte/ medium/ hardgekookte ei? 8 minuten vanaf het moment dat het water kookt voor een hard gekookt ei, maar is dat nou als het ei er al in zat of niet? Moeilijk. Moeilijk. Moeilijk.

Dit probleem hoeft geen probleem te zijn en het moeilijk hoeft niet moeilijk te zijn, als je een eierkoker aanschaft. Je hoeft met zo’n ding alleen maar je voorkeur in te stellen, dus in welke mate je het ei wil koken et voilà, het werk wordt vóór je gedaan. Hoe geweldig klinkt dat! In deze blog zullen we je vertellen waar je de budget variant van dit geweldige apparaat kan aanschaffen. Lees je mee?

Eierkoker Action

Helaas verkopen ze bij de Action geen eierkoker. En we zeggen inderdaad helaas, omdat de Action in heel veel gevallen altijd de goedkoopste optie is. Op een of andere manier hebben ze leveranciers die hun producten voor een relatief ‘eerlijke’ prijs verkopen. Want, waarom zou je 30 euro voor een merkproduct betalen, waarvan 15 euro naar de merknaam gaat, terwijl je ook gewoon een product van 15 euro kan aanschaffen, dat een onbekend merk draagt. Ach, je begrijpt wat we bedoelen, dus we zullen gauw overgaan naar andere winkels.

Eierkoker Lidl

De eerste, andere winkel is de Lidl. We zullen je maar gelijk informeren met het heugelijke feit dat hier een eierkoker te koop is. Wel alleen online, maar dat is bij heel veel non food artikelen van de Lidl het geval.

SILVERCREST® KITCHEN TOOLS Eierkoker

Prijs: €19,99

Deze eierkoker biedt handige functies voor moeiteloos eierbereiding. Met ruimte voor 7 eieren en een maatbeker met eierprikker, kook je perfecte eieren naar jouw voorkeur – zacht, middel of hard. Dankzij de warmhoudfunctie blijven ze op de juiste temperatuur. Veiligheid is gegarandeerd met overhittingsbeveiliging en digitale warmtesensor. Een akoestisch geluidssignaal geeft aan wanneer de gewenste hardheid is bereikt. En voor iedereen die geeft om het ‘uiterlijk’ van de koker, hij is verkrijgbaar in stijlvol zwart en tijdloos wit. Past dus in iedere keuken.

Klik hier om de eierkoker te bekijken

Andere budget keuzes

We gaan gauw verder over naar de andere budget keuzes. Zo heb je toch net wat meer keuze dan alleen die van de Lidl. Echter houden we het aantal andere keuzes wel op een redelijk laag aantal, zodat je toch nog geen keuzestress zal ervaren.

Eierkoker OK.

Prijs: €13,99

Ja wel. De Mediamarkt. Daar is waar je deze eierkoker van OK. aanschaft. Om precies te zijn gaat het om de OK. OEB 102 Wit. Deze kost slechts 14 euro en kookt je eieren op de manier waarop je dat graag ziet. Deze handige eierkoker maakt het bereiden van 1 tot 7 eieren, want nee je hoeft er niet 7 tegelijkertijd te koken, mega simpel. Plaats de eieren in de RVS-pan en zet de eierkoker eenvoudig aan met de aan/uit-schakelaar. Eenmaal klaar, geeft een duidelijk eindsignaal aan dat je eieren perfect zijn gekookt. Deze RVS eierkoker is een slimme toevoeging aan je keuken en zorgt voor moeiteloze eierbereiding, keer op keer. Wat misschien niet duidelijk is, maar wel zeker het geval is, is dat je kan instellen hoe je je ei wilt hebben.

Klik hier om de eierkoker te bekijken

Eierkoker Tristar

Prijs: €16,99

Ooit, in een ver ver verleden, was deze (of een soortgelijke) eierkoker te koop bij de Action. Zie je, zo komt alles toch nog op zijn plek. Hoewel de Tristar EK-3076 Eierkoker niet de goedkoopste is, is hij prima in wat hij doet. Zo heb je een roestvrijstalen (RVS) deksel en stoomuitlaat zorgt de eierkoker voor extra veiligheid tijdens het koken. En het beste van alles, de vaatwasbestendige onderdelen maken het schoonmaken een fluitje van een cent. Deze eierkoker is daarmee de ideale aanvulling op al je keukenapparaten. Omdat hij ook niet zo groot is, kan je ‘m zo kwijt in de kast. Naast die mooie airfryer bijvoorbeeld, die je laatst had gekocht.

Klik hier om de eierkoker te bekijken

Eierkoker Alecto-Lencto

Prijs: €24,99

Ietwat aan de dure kant, maar wat ons betreft is het wel de mooiste van ons allemaal. Tenminste, dat is onze mening dan. En die horen we eigenlijk niet te geven, dus bedenk het zelf maar even. Anyway, je hebt plaats voor maximaal 7 eieren en beschikt bovendien over een warme plaat in gepolijst roestvrij staal voor een gelijkmatige bereiding. Met automatische uitschakeling en een duidelijk signaal wanneer de eieren klaar zijn, is overkoken verleden tijd. De aan- en uitschakelaar is voorzien van een handig lampje wat het gebruiksgemak nóg beter maakt. Het leuke is dat je door de transparante deksel alles nauwlettend in de gaten kan houden. Ver is het eierrooster verwijderbaar, dus schoonmaken doe je ook zonder moeite.

Klik hier om de eierkoker te bekijken

Eierkoker Unold

Prijs: €21,98

Waarom je 7 eieren zou eten. Goede vraag. Er bestaan gelukkig voor jou ook gewoon eierkokers waar 3 eieren in kunnen, zoals deze. Het apparaat neemt minder ruimte in beslag en jij voelt niet alsof het een beetje ‘nutteloos’ is, wat je doet. Zodra je met deze koker de kooktijd bereikt, klinkt er een handig signaal. Dankzij het praktische inzetstuk met handvat, kan je de eieren veilig weghalen, zonder dat je je ergens aan brandt. En heb je het idee dat er wat moet worden schoongemaakt, dan kan dat zeker. Alle niet elektrische dingen kunnen in de vaatwasser, de rest zal je met een doekje moeten afnemen. Zo zie je maar weer, betaal net ietsje meer (nog steeds niet veel) en je hebt de eierkoker van je dromen.

Klik hier om de eierkoker te bekijken

Eierkoker Blokker

Prijs: €12,99

Eerlijk? Deze eierkoker van de Blokker ziet er exact hetzelfde uit als degene van Tristar, die we eerder dit artikel lieten zien. Alleen het logo is anders, maar verder zijn het bijna twee druppels water. Vreemd genoeg is deze dan weer wel 4 euro duurder, al denken we dat dat te maken heeft met het feit dat dit ‘huismerk’ is en Tristar toch nog wel enige betekenis draagt. Nou ja, goed, in de eierkoker kunnen 7 eieren. Met de maatbeker geef jij als het ware de hardheid van het te koken ei aan. Wil je ‘m zacht, medium of hard? Uiteindelijk bereid je de lekkerste eitjes en heeft het bijvoorbeeld heel veel zin om zo’n ding aan te schaffen als je een B&B runt. Nooit meer gedoe, maar gewoon binnen een handomdraai alles klaar.

Klik hier om de eierkoker te bekijken

Koopgids eierkoker

Nog in dubio over welke eierkoker je nou wil aanschaffen? Bekijk de onderstaande punten dan eens aandachtig. Je zal zien welke eierkoker uit de selectie dan toch het beste bij je past. Geloof ons!

 • Capaciteit
  Eierkokers zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten, variërend van kleine modellen voor twee of drie eieren tot grotere modellen voor wel 10 eieren. Ben je bijvoorbeeld druk bezig met sporten en eet je dagelijks veel eieren voor het opbouwen van eiwitten, dan is een grotere variant misschien iets voor jou.
 • Instelbare gaarheid
  Veel eierkokers bieden instelbare gaarheidsopties, zodat je de eieren kunt koken zoals jij dat wilt, of het nu gaat om zachtgekookte, mediumgekookte of hardgekookte eieren. Controleer of de eierkoker deze opties biedt. Controleer eveneens op welke manier je dat moet instellen.
 • Onderhoud en reiniging
  Kijk naar eierkokers die gemakkelijk te reinigen zijn, bij voorkeur met verwijderbare en vaatwasmachinebestendige onderdelen. Dit maakt het schoonmaken na gebruik veel eenvoudiger.
 • Veiligheid
  Controleer of de eierkoker beschikt over veiligheidsvoorzieningen, zoals automatische uitschakeling wanneer het kookproces is voltooid.

Zo veel kan je niet over een eierkoker zeggen, maar het schaarse aantal punten dat we hebben benoemd, vinden we zeker nog wel redelijk belangrijk. Ben je er inmiddels wel uit, dan zouden we zeggen, schaf de eierkoker vandaag nog aan en verras je partner dit weekend met een ontbijtje op bed, inclusief gekookt eitje!

Related posts
BlogGezondheid

CRP waarde, wat is dat?

Als je aan een ontsteking denkt, denk je waarschijnlijk allereerst aan een wond die gezwollen is of rood. Echter zijn dit slechts…
BlogGezondheid

Steken in hoofd zonder hoofdpijn: wat kan het zijn?

Alsof er een scherp mes dwars door je hoofd heen gaat, zonder dat daadwerkelijk je hele hoofd zeer doet. Met andere woorden,…
BlogGezondheid

Schurft bij mensen herkennen (foto's)

Schurft, ook wel bekend als scabiës, is een huidaandoening die wordt veroorzaakt door de schurftmijt. Hoewel schurft relatief onschadelijk is, kan het…