Blog

Ferdi Stofmeel: partner, gezin, woonplaats en meer

Een zeer hilarisch persoon. Of, een fantastisch goede acteur. Ferdi Stofmeel is een naam die misschien niet vele mensen kennen, maar wel van gezicht herkennen. Het is zoals gezegd een acteur en heeft dus vaak een naam, die niet zijn eigen is.

Dat daar gelaten, de beste man heeft inmiddels zó veel gedaan, dat je misschien niet eens meer weet wat precies. En heeft hij eigenlijk kinderen of is hij getrouwd? Is er iets bekend over zijn woonplaats? Je leest veel antwoord op dergelijke vragen in deze blog. We hopen dat je van het lezen zal genieten!

 Wie is Ferdi Stofmeel?

30 december 1982. Het was de dag voor een Oudjaarsdag én de dag waarop Ferdi Stofmeel voor het eerst het levenslicht zag. De beste man groeide op en besloot uiteindelijk z’n dromen te volgen en zich aan te melden bij de toneelacademie. Deze opleiding rondde hij naar verluidt in 2006 af, waarna hij zijn actieve acteur-carrière begon. Sindsdien veroverde hij de harten van velen en speelde en speelt hij in veel bekende films en series. Ook het toneel is een plek waar hij af en toe zijn kunsten laat zien. Het leven als acteur zal vast niet altijd gemakkelijk zijn, maar Stofmeel maakt goed duidelijk dat het zelf opbouwen van een goede carrière zeker mogelijk is.

Privéleven

Over het privéleven van Ferdi Stofmeel is bar weinig bekend. Zo weten we niet waar hij wonen en al helemaal niet wat hij verder in zijn niet-werkleven doet.

Partner en gezin

Ook over eventuele partner en een gezin van Stofmeel komen er meer vraagtekens dan duidelijkheden naar voren. De beste man heeft jaren geleden af en toe wel met een vrouw op de rode loper gestaan, maar wie dat is en of zij (nog steeds) de partner van Stofmeel is, is ons niet bekend. Een gezinsleven met Stofmeel zie je in ieder geval wel in een populaire televisie serie voor kinderen, genaamd De Regels van Floor. Hierin is hij de vader van Floor en zie je op een komische wijze hoe hij deze rol probeert te vervullen. Maar goed, dit is dus niet ‘echt’ en is misschien wel helemaal geen realistisch beeld van hoe Stofmeel in zijn privéleven zou zijn.

Woonplaats

De woonplaats van Ferdi Stofmeel is dus onbekend en eerlijk gezegd is dat ook prima. Als een bekende Nederlander heb je toch vaak de pech dat je privacy niet is wat het ooit is geweest. Wanneer een woonplaats onbekend is, moet dat ook lekker zo blijven. Je gunt hiermee Stofmeel (en veel anderen) de kans op een rustig bestaan, buiten de schijnwerpers om.

Carrière

We zeiden het al even, maar de kans is groot dat je Ferdi Stofmeel ooit in zijn rol als acteur hebt mogen bewonderen. We zetten enkele van zijn ‘grotere rollen’ op een rij. Misschien vind je het leuk om een stukje van hem te zien. In dat geval presenteren we je hier alvast een kort stukje van zijn rol in de komische serie Komt een man bij de dokter.

Maar goed, dat is natuurlijk niet het enige dat hij doet, denk maar eens aan:

 • Sluipschutters
  Een aantal cabaretiers en acteurs spelen in grappige sketches en spelen de meest uiteenlopende situatie na. Het staat bekend om een humoristische en satirische kijk op alledaagse gebeurtenissen.
 • De allergrootste slijmfilm
  In deze kinderfilm speelt Stofmeel als Joost. Het verhaal draait om een stel vrienden, dat op een slijmerige missie gaat. Bij het kijken van deze film ben je verzekerd van spanning en grappige situaties.
 • Rokjesdag
  Rokjesdag is een fenomeen waarbij het draait om de eerste dag in het voorjaar dat vrouwen weer rokjes dragen (en het daarvoor dus warm genoeg is). Stofmeel speelt hierin een bijrol, gezien de main focus op vrouwelijke personages en hun liefdesverhaal ligt.
 • Rundfunk
  Een televisie- en theaterkomedie met scherpe satire en absurde humor. Precies een rol die Stofmeel perfect weet te vertolken.

Het is slechts een kleine greep uit de programma’s en films waar hij in heeft geacteerd. Overigens neemt Ferdi ook weleens deel aan tv-prgoramma’s als ‘zichzelf’. Hij deed in 2022 bijvoorbeeld nog mee in het programma De slimste mens. Hier behaalde hij uiteindelijk een vijfde plek.

All Stars

Geregeld zijn acteurs en andere creatievelingen aangesloten bij een Agency of management. Zo is Ferdi Stofmeel aangesloten bij de All Stars Agency. Zo’n bureau helpt haar cliënten onder andere met carrièrebeheer, promotie, planning en logistiek, financieel beheer en netwerken. Het is bijvoorbeeld niet zo dat je als acteur altijd achterover kan zitten en van allerlei kansen krijgt aangeboden. Je moet soms nog steeds auditie doen en actief zijn in het zoeken naar werk.

Maar goed, Ferdi Stofmeel zal er wel komen, dachten wij zo. Zijn succes is iets om trots op te zijn en we hopen dan ook nog veel van hem op de buis te zien in de toekomst.

Related posts
Blog

Jan Smit: een lange carrière en een groot vermogen

“In de lente, de zomer, de herst en de winterWeet jij me te vindenWaarheen ik ook ga“ Bron: Jan Smit met Cupido…
Blog

Over Olcay Gulsen en haar vermogen

Je wil er misschien niet aan denken, maar tegenwoordig worden vrouwen nog op heel veel verschillende manieren onderdrukt. Het gebeurt in landen…
Blog

Het gokaanbod groeit, hoe blijf je uit handen van illegale casino’s?

Sinds de legalisering van de online gokmarkt is het gokaanbod in Nederland flink gegroeid. Waar het op 1 oktober 2021 begon met…